Stuur een mail

Bel ons

Echografie

Het programma

Wat is echografie?

Echografie is een beeldvormende techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. Via een transducer worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd. Ze worden teruggekaatst door de verschillende weefsels in het lichaam en omgezet in beelden. Dit geeft inzicht in de staat van je spieren, pezen, kapsels en slijmbeurzen. Het is een veilige en pijnloze manier om de oorzaak van je klachten te achterhalen.

Voor wie is echografie?

Echografie is voor iedereen die last heeft van spier- of gewrichtspijn en een helder beeld wil krijgen van wat er aan de hand is. Het is een bijzonder nuttige tool voor atleten, mensen met chronische pijnklachten, of iedereen die een snel en accuraat inzicht wil in hun fysieke conditie.

Waarom werkt echografie zo goed?

Echografie geeft een real-time beeld van je lichaam, wat betekent dat we zelfs bewegingen en de effecten hiervan op je spieren en gewrichten kunnen bekijken. Dit geeft niet alleen een duidelijke diagnose, maar ook een beter inzicht in de oorzaak van de problemen. Dit stelt ons in staat om een effectief en gericht behandelplan op te stellen.

Veelgestelde vragen over echografie

Echografie is een innovatieve en veilige techniek die we gebruiken om je klachten te diagnosticeren en te behandelen. We begrijpen dat je misschien vragen hebt over dit proces. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen die we krijgen over echografie. We hopen dat dit helpt om enkele van je vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen. Mocht je nog andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat is echografie precies?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Deze golven worden het lichaam ingestuurd via een transducer en weerkaatsen op verschillende weefseltypes. De weerkaatste signalen worden omgezet in beelden, die direct beoordeeld kunnen worden. De beelden kunnen ook opgeslagen worden voor evaluatie tijdens de therapie.

Is echografie gevaarlijk?

Nee, echografie is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Het is een snel en pijnloos onderzoek, dat zelfs uitgevoerd kan worden tijdens een beweging. Bovendien kan, indien nodig of wenselijk, een musculoskeletale echografie herhaald worden, waardoor het een waardevol evaluatiemiddel is.

Kan ik zelf de beelden krijgen?

Ja, het is mogelijk om de beelden op te slaan en naar u te verzenden.

Wat is een MSU-echografist?

Een MSU-echografist is meestal een fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding is bijgeschoold in het maken van musculoskeletale echografieën.

Wat is de kwaliteitsgarantie bij Happy Life Fysiotherapie?

Bij Happy Life Fysiotherapie is Leonie opgeleid als MSU-echografist en volgt ze regelmatig bijscholing om haar vaardigheden verder te ontwikkelen. Indien u dit wenst, kunnen we met uw toestemming de beeldopnamen anoniem voorleggen aan collega MSU-echografisten, om zo een nog beter behandelplan voor u op te stellen.

Maak een afspraak bij Happy Life Fysiotherapie

Ben je klaar om de oorzaak van je pijn te achterhalen en te beginnen aan je herstel? Plan dan nu een afspraak in voor een echografie bij Happy Life Fysiotherapie. Onze getrainde MSU-echografisten staan klaar om je te helpen. Met behulp van echografie stellen we een duidelijk en doelgericht behandelplan op, zodat je snel en effectief kunt herstellen en weer kunt genieten van een pijnvrij leven. Klik op de knop hieronder om je afspraak in te plannen.

Afspraak inplannen

Denk u dat Echografie u kan helpen? Vraag dan direct een gratis telefoonconsult aan!

Gratis telefoonconsult
Leonie zit op een tak

Neem De Eerste Stap

Laat Pijn Je Niet Tegenhouden

Wacht niet langer op verandering, neem het heft in eigen handen. Plan je gratis telefoonconsult vandaag nog en start jouw reis naar een pijnvrij en actief leven.

Vraag een gratis telefoonconsult aan