Stuur een mail

Bel ons

Voetklachten

Het programma

Last van voeten en/of andere beweegklachten?

Naast holistische fysiotherapie. Is het mogelijk door een goede samenwerking met de foot care group (voxelcare). Om u te voorzien en te helpen met een unieke voetmeting, en u vandaaruit te voorzien van advies. Wellicht roep dit meteen verschillende vragen op: Wat is de voetscan precies? Wat levert het mij op? Wat kan ik daarmee met betrekking tot mijn klachten.

Wat is de voetscan precies?

Voetscanning is doormiddel van een geavanceerde techniek waarin de drukverdeling en het looppatroon wordt geanalyseerd. De sensoren van de drukplaat registreren de drukverdeling in real-time om een gedetailleerd beeld te krijgen van de voetstructuur, het loop patroon en eventuele afwijkingen of onevenwichtigheden die kunnen leiden tot klachten of blessures. De meeting bestaat uit drie opnames statisch (staand), dynamisch (lopen) en posturale (balans) meting. Door deze drie metingen creëren wij een goed beeld en kunnen we samen tot uitspraken komen over de drie verschillende faceten.

Wanneer kan dit worden uitgevoerd?

De voetscan kan uitgevoerd worden tijdens het onderzoek, maar ook gedurende het behandeltraject. Het omvat het analyseren van de voetstructuur en het looppatroon van u als cliënt. Om uw looppatroon te optimaliseren kan het aanpassen van schoenen en het bieden van gepersonaliseerde behandelingen een uitkomst bieden. Het concept wat wij door de samenwerking kunnen bieden is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring in de voetverzorgingsindustrie.

Wat registreert de voetscan?

De voetscans registreren de beweging en drukverdeling van de voet zowel in stilstand als tijdens het lopen, waardoor gedetailleerde analyses voor biomechanische evaluaties mogelijk zijn. De behandelaar kan specifieke oefeningen, therapieën en/of inlegzolen aanbevelen om de balans, stabiliteit en functionaliteit van de voet te verbeteren en daarmee de klachten te reduceren. De scan kan worden herhaald als evaluatie middel van uw training om te meten welk resultaat de training heeft opgeleverd.

Wat zijn de voordelen van de voetscan?

Voordelen van voetscanning via de drukmeetplaat:

  • Gedetailleerde analyse van de voetstructuur, drukverdeling en het looppatroon. Afwijkingen of onevenwichtigheden die kunnen leiden tot klachten of blessures in de onderste extremiteit (voet, knie, heup, lage rug) worden geïdentificeerd.
  • Gepersonaliseerde behandeling. Met behulp van de gegevens uit de voetscan wordt er een gepersonaliseerd behandelplan ontwikkeld. U kunt hierbij denken aan specifieke oefeningen, therapieën of aanpassingen/aanbevelen om de balans,
    stabiliteit en functionaliteit van de voet en de onderste extremiteit te verbeteren en klachten te verminderen.
  • Optimalisatie van loopcomfort.
  • Monitoring van de voortgang; Door een herhaalmeting uit te voeren, kan de effectiviteit van de behandeling geëvalueerd worden en indien nodig aanpassingen gemaakt worden aan het behandelplan.

Hoe wordt er tot een behandelplan gekomen?

Het besluit m.b.t. het best passende behandeltraject wordt in samenspraak met u genomen. Na de scan wordt de scan besproken. Hierdoor weet u als cliënt wat er te zien is en wat de mogelijkheden zijn. Mocht er zooltjes geadviseerd worden. Dan word er door de therapeut samen met u het formulier ingevuld. De zolen worden aan de hand van de voetscan, aangevuld met de onderzoeksbevindingen van de therapeut, vervaardigd door een orthopedisch schoenmaker van The Foot care Group. Indien u aanvullend verzekerd bent, dan kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar indienen.

Waaruit kan het behandelplan bestaan?

Nauwkeurige scananalyses stellen ons in staat de perfecte zool te ontwerpen die aansluit op de specifieke behoeften van u. De zolen zijn van orthopedische kwaliteit, individueel afgestemd en vervaardigd op basis van de voetscans. Vergoeding tot 100% door vrijwel alle zorgverzekeraars, voor voorwaarden adviseren wij de polis van de zorgverzekeraar te controleren. U ontvang voor het geven van de opdracht de nota voor het vervaardigen van de zolen, deze nota kunt u zelf bij uw zorgverzekeraar indienen.

Naast zolen kunnen wij u training geven en de doormiddel van de meeting kunnen inzichtelijk maken wat het effect van de training is. Training kan bestaan uit voeten training, kracht, balans en coördinatie training binnen de beweegketen. Trainingen en trainingsbegeleiding kan via uw aanvullende verzekering vergoed worden, voor de voorwaarden adviseren wij u ook hiervoor vooraf goed uw polis te controleren. Zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan.

De werkwijze

Het behandeltraject wordt zoals altijd gestart met een intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Daarna kan er gezamenlijk besloten worden om de voetscan te gaan uitvoeren. Uiteraard is hierin uw hulpvraag leidend. De scan is een hulpmiddel om samen met u te kijken wat er nodig is om u weer op het door u gewenste niveau te krijgen.

Binnen het behandeltraject kunnen de verschillende behandelopties worden ingezet. Mocht u het prettig vinden om zooltjes te gaan gebruiken. Dan kunnen wij in overleg met u de gegevens (voetscan en onderzoekgegeven) doorsturen naar de orthopedisch schoenmaker van loopvisie/voxelcare. De orthopedische schoenmaker kan voor u de zooltjes volledig op maat maken.

Vergoeding

Vergoeding van het fysiotherapeutische traject als mede het vervaardigen van de zolen. Kan indien u aanvullend verzekerd bent door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Wij adviseren u voor de voorwaarden uw aanvullende verzekering te raadplegen.

Kwaliteit

Uiteraard vinden wij kwaliteit belangrijk. De therapeuten die de metingen doen zijn de de foot care group volledig opgeleid om de metingen uit te voeren en te analyseren. De zolen worden ontworpen en gemaakt aan de hand van de metingen en de aanvullende onderzoek gegevens door de orthopedische schoenmaker van loopvisie. De kwaliteit van de zolen wordt gegarandeerd. Wilt u meer weten over hoe de zooltjes worden geproduceerd laat het ons gerust weten. Wij hebben filmpjes en aanvullende informatie voor u beschikbaar.

Afspraak inplannen

Denk u dat Voetklachten u kan helpen? Vraag dan direct een gratis telefoonconsult aan!

Gratis telefoonconsult
Leonie zit op een tak

Neem De Eerste Stap

Laat Pijn Je Niet Tegenhouden

Wacht niet langer op verandering, neem het heft in eigen handen. Plan je gratis telefoonconsult vandaag nog en start jouw reis naar een pijnvrij en actief leven.

Vraag een gratis telefoonconsult aan